laatste blog Amerika
Door: estherindenieuwewereld
Blijf op de hoogte en volg Esther
18 December 2010 | Verenigde Staten, Flagstaff
Had ik net een blog geschreven, drukte ik op verzenden, viel internet weg... Gelukkig heb ik nog tijd om mijn blog te schrijven. Momenteel zit ik in het vliegveld van Phoenix naar mensen te kijken die net aankomen. Ik heb nog 7 uur over voordat ik zelf opstap. Dit zou wel eens een hele lange blog kunnen worden.
Mijn tweede en laatste 8 daagse project was in Lake Mead: het meer gecreëerd door de hooverdam vlakbij Las Vegas.
De crew was niet bijster interessant, maar ik zat in ieder geval wel met Tom, Jordi (NL) en Guido (Italië).
Aangekomen in Lake Mead zetten we ons kamp op en braken het gelijk weer af. De projectpartner had bedacht dat het beter was als we eerst ergens anders werkten. Die dag werkten we niet. De volgende dag begonnen alle dames met het repareren van een hek rond een bron, dat door een overstroming verwoest was. Later voegden we ons bij de jongens, die verderop in de canyon een hek tegen vee en gemotoriseerde voertuigen bouwden. Dat ging heel goed, en de volgende dag konden we de plaats alweer verlaten. Daar waren e wel blij mee, want de meesten van ons zaten onder de beten. Ik had er een vrij sterke reactie op, 's ochtends zat mijn oog dicht en was mijn rechterhand twee keer zo dik als de linker. Maar goed, ook het kamp werd verplaatst, naar een mooie plek aan het meer. Gregs hideout. Er hoorde ook een mooie werkplek bij. Na een wandeling van 3 mijl (5km) met materiaal kwamen we aan bij een mooi begroeide canyon waar we wederom een hek tegen vee bouwden. We waren eerder klaar en de projectpartner nam ons een stukje mee de canyon in. Ik waande mij in Thailand. Het riet groeide heel hoog, het gras was zo groen dat het een rijstplantage leek, de rotsen deden je denken aan de Lion King, hier en daar een palmboom. En dan te bedenken dat enkele meters verder er een dorre woestijn is met droge struiken en mul zand.
Op naar de volgende campsite. Dat was de eerste waar we ooit 1 uur geweest waren. De bedoeling was om de rest van de week het hek af te maken dat rond het park werd gebouwd. Voor het grootste gedeelte hoefden we alleen draad te spannen over telkens een stuk van 400 m. Vrij saai, maar ongemerkt liep je toch zo'n 5 km per dag. We werden hierbij geholpen door een all-american crew. NCCC, vrijwilligers die vooral zouden helpen na rampen. Iedereen was heel aardig, maar ze zijn echt een .... met kamperen.
Tijd om naar huis te gaan. Ik spendeerde donderdag met Maren om haarde volgende ochtend dan ook uit te zwaaien, samen met Tom en Guido. 'S middags ging ik samen met Anneleen en Christina schaatsen! Dat was geweldig. Het was Anneleens laatste avond.
Mijn laatste project was BIA peabody. Hetzelfde project waarmee ik jaren geleden ooit bij ACE begon. Dit duurde echter maar twee dagen. De rest van mijn tijd heb ik zo veel mogelijk met Christina doorgebracht. Vandaag was ik dan degene die uitgezwaaid moest worden. Adel en mijn Zweedse vriendin brachten me weg. Ik ging de shuttle in en hier zit ik dan, met nog 5 en een half uur te gaan.
Liefs, Esther
18 December 2010 - 13:22
Heleen:
Esther ik wens je een erg goede terugreis toe na zo'n mooie periode daar!
Geniet van het thuiskomen in de sneeuw! Liefs -
18 December 2010 - 13:52
Aimée:
Lieve Esther,
geweldig al je blogs, ik geniet met je mee, wat een fantastische ervaringen!! Waarschijnlijk ga ik in april eens bekijken of jij je werk in de parken goed hebt verricht...geboekt heb ik nog niet, maar het plan is er. En nu op naar je volgende avontuur, wordt vast ook weer heel bijzonder!
Ik begin intussen steeds meer op je moeder te lijken ( kwa haren dan..), m'n energie komt ook weer wat terug en in 't orkest speel ik soms een repetitie mee, maar natuurlijk vind ik dat het, ondanks dat ik vooruit ga, te langzaam gaat. Maar tegen de tijd dat jij terug bent hoop ik dat de "Muzen" weer volop in de Steijnstr. aan 't repeteren zijn!
Goede reis voor straks (hier in Nederland ligt een groot deel van het vliegverkeer plat door de sneeuw), maak het goed, geniet lekker verder!!
Veel liefs,
Aimée. -
18 December 2010 - 14:22
Irina Krijger:
Heey Esther!
Ik hoop dat je geen vertraging krijgt en vanavond hier bent! Ohja, sterkte met 6 uur de chickenbus!
Tot vanavond hopelijk! -
18 December 2010 - 20:52
Tom:
Hey Esther!
Dat klinkt niet verkeerd! Hoefde je niet meer terug naar Lake Mead???
Ik begin ACE (vooral de mensen) toch echt wel te missen!
Hier gaat het verder ook prima! Vandaag teruggekomen vanuit Otavalo en zondag tm vrijdag eigenlijk ik Quito gebleven. Quito is redelijk saai trouwens:p
Maar gelukkig ga ik morgen naar Puerto Quito!
Veel plezier in Guatemala en groetjes vanuit Ecuador! -
18 December 2010 - 21:40
Hannah:
Esther!
Leuk om je verhalen gelezen te hebben!
Ik hoop dat je terugkijkt op iets heel moois! (maar als ik zo hoor zal dat ongetwijfeld het geval zijn :)
Fijne reis en thuiskomst
x Hannah -
19 December 2010 - 12:17
Dominique:
Hee Esther!
Klinkt weer geweldig.
Een hele goeie reis (ookal heb je die nu waarschijnlijk zo goed als achter de rug XD) En alvast een hele fijne Kerst!
Liefs,
Dominique -
19 December 2010 - 21:41
Frans Knol:
Hoi Esther, Goede reis en geniet van je laatste momenten Amerika!
Groet Frans -
19 December 2010 - 21:41
Frans Knol:
Hoi Esther, Goede reis en geniet van je laatste momenten Amerika!
Groet Frans